środa, 16 listopada 2016

Pierzga pszczela - opakowanie 250 g

Stosowanie pierzgi pszczelej

Zaleca się spożywać 2-3 łyżeczki pierzgi pszczelej dziennie.

Właściwości pierzgi pszczelej

Pierzga jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym, wzbogaconym o mleczko pszczele. Tak powstała pierzga jest odporna na szkodliwe oddziaływanie wirusów i grzybów. Posiada znacznie wyższą wartość odżywczą niż pyłek. Jest też bardzo łatwo przyswajalna przez organizm i ma bogaty skład chemiczny. W składzie pierzgi mamy: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Czy wiesz, że spirulina w proszku oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii? Mąka jaglana to wyjątkowo lekkostrawny produkt bezpieczny nawet dla osób cierpiących na celiakię. Daktyle bez pestek to źródło cennych antyoksydantów, które hamują proces starzenia. 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz